organizare corp academic cercetare stiintifică admiterea facilităti studii alumni studenti contact adrese utile

Asistent. univ. mst. Carmen Rapiteanu



S-a nascut în 1970, la Bucuresti. A absolvit Facultatea de Facultatea de Sociologie, Psihologie si Pedagogie – sectia Psihologie a Universitatii din Bucuresti (1995) si Facultatea de Medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila" (1997). A obtinut Masteratul în Psihoterapie si Psihodiagnoza Proiectiva la facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei a Universitatii din Bucuresti (2000)

Formare si activitati conexe: Rezidentiat în specialitatea Medic de Familie (1999-2002)

Activitate didactica: Preparator universitar (din 1999) si apoi (din 2001) asistent universitar titular la Facultatea de Psihologie a Universitatii Titu Maiorescu.

A publicat studii si articole de specialitate în reviste de profil (Viata Medicala) sau în volume colective (Dimensiunea Psihosociala a Practicii Medicale), ca autor unic sau în colaborare, ca de pilda: Abordarea Actului Chirurgical din Perspectiva Psihologica (2001) Tulburarile de Somn (2002)

A participat cu comunicari apreciate, parte dintre acestea elaborate în colaborare, la reuniuni stiintifice nationale sau internationale, cum sunt: Tulburarea mixta anxios–depresiva: entitate nosologica în curs de validare (în colab.), Conferinta Nationala de Psihiatrie, Bucuresti, 1998 Le trouble psychotique aigu (în colab.), Congresul International de Psihiatrie, Paris, 2000 Particularitatile dezvoltarii intelectuale si ale comportamentului social-afectiv la copii cu aberatii cromozoidale, Conferinta Nationala de Psihologie, Neptun, 2002

Asistent. univ. drd. Cornel Laurentiu Mincu.

S-a nascut în 1962, la Bucuresti. A absolvit Facultatea de Psihologie, Universitatea din Bucuresti (). Doctorand în Psihologie, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea din Bucuresti, din 2001.

Formare si activitati conexe: Cursul de perfectionare prin Seminarul European „Facing History Teacher Training" (Berlin, Germania).

Activitate didactica: Asistent universitar titular la Facultatea de Psihologie a Universitatii Titu Maiorescu (din 1998) unde coordoneaza activitatea Laboratorului de Psihologie Experimentala si asigura lucrari practice si seminarii la disciplinele: Introducere în psihologia experimentala; Metode si tehnici experimentale, Statistica descriptiva; Statistica aplicata. Cadru didactic asociat, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea din Bucuresti, disciplina Psihologie experimentala si la A.N.E.F.S. - Bucuresti, disciplina Psihologia sportului.

A publicat studii si articole de specialitate în reviste (Revista Psihologia) sau volume de profil, în cooperare sau ca autor unic, în format clasic sau electronic, ca de pilda: De la maimuta la om (1997) Psihologia Sinelui, în colaborare, (2000). Cum gândim?, http://psi.etopia.ro De ce facem ceea ce facem ?, http://psi.etopia.ro

A prezentat comunicari stiintifice bine primite la reuniuni stiintifice, înca din timpul studentiei: Reflectarea particularitatilor personalitatii în relatia dintre structurile psihice instruite si cele dobândite aleator, Sesiunea de Comunicari a Cercurilor Stiintifice Studentesti, Bucuresti, (1986); Forme de manifestare a schemei corporale si personalitatea, Conferinta Nationala a Cercurilor Stiintifice Studentesti, (1988); Proiectia grafica a schemei corporale. Posibilitati si perspective, Conferinta Nationala de Psihologie (1994); Lateralitatea cerebrala si valorile personale, Sesiunea de Comunicari Stiintifice ale Cadrelor Didactice si Studentilor Facultatii de Psihologie din Universitatea Titu Maiorescu (1995); Contributii privind investigatia psihologica la adolescenti, Simpozionul National de Psihologie aplicata" (Timisoara, 1997); Contributii metodologice privind psihodiagnoza disonantei psihice, Conferinta Nationala de Psihologie, (Neptun, 2002); Psihodiagnoza personalitatii; modalitati practice de optimizare a comportamentului elevilor la lectie, Colocviile HARETIANA, Alternative si Atitudini Educationale (Bucuresti, 2003). Profilul psiho-pulsional al criminalului, Sesiunea Anuala de Comunicari Stiintifice ale Cadrelor Didactice si Studentilor Facultatii de Psihologie din Universitatea Titu Maiorescu (2003)

Membru în Asociatia Psihologilor din România si în Asociatia Româna de Psihologie Transpersonala.


istoric | organizare | corp academic | cercetare stiintifică | admiterea | facilităti | studii | alumni | studenti | contact | adrese © Copyright Titu Maiorescu 2003 / Design by VX Media