organizare corp academic cercetare stiintifică admiterea facilităti studii alumni studenti contact adrese utile

Asistent univ. drd. Matei GeorgescuS-a nascut în 1968, la Bucuresti. Absolva Facultatea de Psihologie, Universitatea Titu Maiorescu, (1997), Studii aprofundate (D. E. A.) în psihopatologie fundamentala si psihanaliza, Facultatea de Psihologie, Universitatea Paris VII, (1998) si obtine Masteratul în antropologie la Facultatea de Sociologie, Psihologie si Pedagogie, Universitatea din Bucuresti (1999). Este Doctorand în psihopatologie fundamentala si psihanaliza, Facultatea de Psihologie, Universitatea Paris VII (din 1998) si se afla în faza sustinerii tezei de doctorat (cu o tema de antropologie psihanalitica) la Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucuresti.

Activitati de formare si conexe: Psychoanalytical Summer School of the European Psy- choanalytical Federation, Eforie Sud, 1995. École D'Été en sciences humaines, VI-čme édition, École Normale Supérieure, Fontenay - Saint-Cloud, Université „Babes-Bolyai", Cluj-Napoca, 1999.

Activitate didactica: Din 1997, preparator universitar titular, iar din 2001 asistent universitar titular (disciplinele Introducere în psihanaliza, Tehnici proiective) la Facultatea de Psihologie, Universitatea Titu Maiorescu. În perioada 1999-2001, cadru didactic asociat la Facultatea de Sociologie, Universitatea din Bucuresti, disciplina Etnopsihologie. Din sept 2001, cadru didactic asociat, Modulul de studii aprofundate Antropologie si politici comunitare la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, disciplina Etnopsihologie.

Carti publicate: Practici funerare si reprezentari ale lumii de dincolo - în colaborare (2000) Laborator de psihologie proiectiva asistat de calculator (2001) Ipostaze ale mortii într-un timp al dorintei. Încercare de antropologie psihanalitica (2003). Publica în tara 9 studii si eseuri în limba româna, engleza si franceza si prezinta, în cadrul unor reuniuni stiintifice nationale sau internationale, 9 comunicarii remarcabile. De asemenea, elaboreaza si publica, pentru prima oara în literatura de psihologie de la noi, lucrari în format Audio si multimedia: Tehnici proiective – software interactiv, Program de Calculator, producator Universitatea Titu Maiorescu, 2001. Asezarea dintre ape – meloterapie de relaxare, Compact Disc digital audio, producator Universitatea Titu Maiorescu, 2001.


istoric | organizare | corp academic | cercetare stiintifică | admiterea | facilităti | studii | alumni | studenti | contact | adrese © Copyright Titu Maiorescu 2003 / Design by VX Media